سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]

دانلود کتاب آموزشی پیوند درختان کلیک کنید


دانلود کتاب آموزشی هرس درختان کلیک کنید


دانلود فیلم آموزشی هرس سیب درختی کلیک کنید

آموزش تکنیکهای پیونددرختان کلیک کنید

آموزش تکنیکهای پیونددرختان کلیک کنید 

آموزش تکنیکهای پیونددرختان کلیک کنید

 
سه شنبه 94 اردیبهشت 1 , ساعت 10:50 صبح

    آموزش پیوند زنی درختان میوه,
    پیوند زنی درختان میوه آموزش تصاویر,
    آموزش آب مورد نیاز درختان میوه,
    آموزش تصویری پیوند زدن درختان میوه,
    هرس درختان,
    فیلم هرس درختان,

 

 

اهداف هرس زیتون :

1 – شکل دهی، تشکیل اسکلت درخت و تحریک درخت و وارد کردن آن به فاز زایشی ( تولید سریع تر میوه )

2 – نفوذ نور به داخل تاج، تهویه بهتر هوا در داخل آن و ازدیاد شاخساره بارده و افزایش کیفیت میوه

3 – سهولت در انجام عملیات داشت و برداشت و کنترل بهتر آفات و بیماریها

4 – جوان سازی درختان مسن و افزایش عمر درخت

مراحل زندگی زیتون و چگونگی هرس در این مراحل:

 مرحله نونهالی : در این مرحله که درخت رشد رویشی دارد باید هرس به دقت انجام شود زایرا که در این مرحله اسکلت درخت شکل می گیرد. ( هرس فرم دهی )

مرحله بلوغ : در این مرحله که درخت وارد رشد زایشی می شود شدت هرس از مرحله ی نونهالی کمتر است و بر اساس شرایط محیطی منطقه و باغ باید صورت گیرد. ( هرس باردهی )

مرحله پیری : در این مرحله با انجام هرس مناسب می توان طی 4 – 3  سال درخت را جوان سازی کرد.

انواع شاخه ها در زیتون :

 - شاخساره : شاخه های زایشی هستند که تولید گل و میوه می کنند.

 - شاخه میوه ده : قسمت اعظم میوه بر روی این شاخه ها تولید می شود.

نکته : زیتون از الگوی رشد بازیتونیک پیروی می کند بدین صورت که رشد شاخساره های قسمت پایین بیشتر از بالای درخت می باشد.

زمان هرس :

الف ) هرس تابستانه (سبز) : در فصل رشد درخت انجام می شود. این نوع هرس به منظور حذف شاخه های پر رشد، زائد و مزاحم از جمله پاجوش ها، نرک ها، تنه جوش ها، شاخه های خشک آفت زده و شکسته صورت می گیرد.

ب ) هرس زمستانه : در اواخر پائیز و اواخر زمستان صورت می گیرد.( زمان خواب و رکود درخت ) در مناطقی که سرمای شدید زمستان را دارند بهتر است این هرس را به تعویق انداخت و آن را اواخر زمستان انجام داد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ