دانلود فیلم آموزشی هرس درختان میوه,
انواع هرس درختان میوه دانلود پاورپوینت,
دانلود نمونه سوالات هرس درختان میوه,
آموزش هرس,
آموزش هرس مرکبات,
در اواسط دی ماه بعد از برداشت محصول بهتر است ابتدا با یک هرس سریع ( قطع کردن شاخه های زاید پایین دست ) به سراغ محلول پاشی رفت . چرا که بعد از گذراندن یک سال پر بار ، خصوصا در مورد نارنگی بهتر است سریعتر اقدام به محلول پاشی جهت جبران توان از دست رفته درخت نمود میزان و مواد حد اقلی لازم ، اوره به مقدار 8 در 1000 و روی به مقدار 4 در 1000 و اسید بوریک به مقدار 4 در 1000 ( برای باغات مرکبات قسمت های مرکزی مازندران ) می باشد .
محلول پاشی در صورت دیر نشدن ( طولانی نشدن هرس ) اگر بعد از هرس باشد مناسب تر است و صرفه جویی قابل ملاحظه ای در مصرف محلول خواهد شد . نتیجه عملی محلول پاشی بعد از چند سال از نظر کمی و کیفی محصول کاملا مشهود است .
شایان ذکر است میزان مصرف محلول در این مرحله با محلول پاشی در مواقع سمپاشی کاملا فرق داشته و به صورت مه پاش و سریع انجام می شود و می توان تا یک سوم میزان سمپاشی ( ولک پاشی ) در نظر گرفت .
در مورد زمان هرس باید گفت چون هرس کار ی وقت گیر و حساس و تا حدی مدیریتی است ( فرم دهی و آینده باغ از نظر کمی و کیفی به آن بسته است ) و کار یست نیازمند تجربه و دقت و حوصله که بهتر است در صورت امکان به کارگر واگذار نشود در نتیجه زمانبر بوده و بهتر بعد از برداشت محصول ( اواسط دی ماه ) شروع شود تا بتوان در اسفند به مراحل کود دهی و محلول پاشی رسید .
دانلود آموزش هرس سیب,
دانلود آموزش هرس درختان میوه,
آموزش هرس درختان میوه,
دانلود هرس درختان میوه,
دانلود فیلم هرس درختان میوه,
|
|
در شرایط ایران، مرکبات نیازى به (هرس) و تنک شدن ندارند ولى در کشورهاى دیگر بهویژه در مناطقى که کاملاً مناسب مرکبات کارى هستند، به دلیل رشد پیوسته و زیاد، با وسایل افزارهاى (مکانیکی) درختان را هرس مىکنند و بدین وسیله آنها را کوتاه نگاه مىدارند. | |
|
|
کلیه مرکبات به غیر از لیموترش شیرازى و نارنج معمولاً بهوسیله کوپیوند (پیوند جوانه) ازدیاد مىیابند. هر نوع را مىتوان براى سایر انواع بهعنوان پایه به کار برد که چون صفت پایدارى در برابر سرما تا حدودى از پایه به پیوندک انتقال مىیابد، درسالهاى اخیر، کاربرد نارنج براى این منظور بیشتر رواج یافته است. در گزینش پایه، پایدارى آن در برابر گوموز - Gummosisو سایر بیمارىهاى خاکزى نیز مهم است و بایستى در نظر گرفته شود. در مورد لیمو آبشیراز، چون حدود 85 درصد از بذرها داراى رویانهاى نامیزه - Apomict embryos هستند و از سوى دیگر،دوره نونهالى -Juvenility در لیمو کوتاه است و دانهال زود به بار مىنشیند، معمولاً آن را (بهویژه درجنوب کشور) توسط بذر و بدون کوپیوند زدن، ازدیاد مىکنند. نارنج نیز، به دلیل مشابه، معمولاً با بذر تکثیر مىگردد. |
آموزش هرس انگور,
آموزش هرس درخت,
آموزش هرس پسته,
باغ میوه,
آموزش هرس درخت انگور,
زمان هرس در مرکبات :
زمان هرس در مرکبات برخلاف سایر درختان و سیاه ریشه آنچنان محدودیتی ندارد . بلکه باغدار در زمان مناسب که کار کمتری دارند میتوانند اینکار را انجام دهند . مع الوصف باید توجه داشت بهترین زمان اواخر زمستان و اوایل بهار وقتیکه خطر سرمازدگی پایان یافته و قبل از جوانه زدن شاخه ها باید صورت گیرد . غیر از شرایط خاص نظیر بیماری ، سرخشکیدگی ، بعد از برداشت میوه شروع خواهد شد چنانچه سالزدگی در درختان وجود داشته باشد هرس در سال نیاوری انجام شود .
لازم به ذکر است در هر زمانی شاخه ای ، از تنه درخت رشد نماید بلافاصله آنرا هرس نموده و اجازه ادامه رشد به آنان داده نشود .
هرس درختان مرکبات ناشی از سرما ( یخ زدگی ):
با وجودیکه اثرات سرما در برگها و شاخه های جوان ظرف چند روز خودش را نشان میدهند ولی اثرات منفی سرما در شاخه های مسن و قدیمی طی چند هفته و حتی یکسال ظاهر میشود. با توجه به شدت سرما و دوره سرما، این مدت تغییر مینماید . روی این اصل بایستی منتظر ماند تا اثار سرما نمایان گردد . بهرحال این دوره 6 تا 12 ماه تجاوز نمی نماید .
تدابیری برای جلوگیری از سرما در باغات مرکبات:
هر چند در سرمای اخیر ( دی ماه 86 ) باغداران مرکبات در مقابل یخ زدگی بی دفاع مانده اند ، لازم است در اتی و یا در احداث باغ جدید موارد زیر مدنظر و یا در مواقع ضروری مورد استفاده قرار دهند .
در حقیقت برای جلوگیری از زیان سرما انتخاب صحیح محل احداث باغ است . چنانچه در یک منطقه خطر سرما همه ساله باشد در انتخاب واریته دراین مناطق باید دقت شود تا واریته مقام به سرما انتخاب شوند یا از انتخاب محل باغ منصرف شد . فقط اگر سرما همه ساله نبود بلکه در بعضی از این سالها این سرما اتفاق افتاد موارد زیر برای اینگونه مناطق توصیه میشود .
دانلود فیلم آموزشی هرس درختان میوه,
دانلود نمونه سوالات هرس درختان میوه,
انواع هرس درختان میوه دانلود پاورپوینت,
هرس درختان میوه,
فیلم هرس درختان میوه,
اثر هرس
اولین اثر هرس، کاهش تعداد جوانه و در نتیجه تغییر نسبت شاخه به ریشه است، اما مهمترین اثر مربوط به تغییر در میزان نفوذ نور و غالبیت درخت است. نور به طور بدیهی روی جوانهدهی، گلدهی، میوهنشینی، کیفیت میوه، رنگ و عملکرد تاثیر دارد. در قسمتهای جانبی درخت که دارای تراکم نوری کمتر از 15 درصد است برگ و میوه کمتری تشکیل میشود. سن و موقعیت جوانههای موجود در تاج، میزان واکنش به جوانهدهی و گلدهی درخت را تحت تاثیر قرار میدهد. این عوامل ارتباط نزدیکی با هم داشته و روی جمعیت گل از طریق هرس تاثیر دارند، هرچند این اثرات بستگی به زمان و شدت هرس دارد. بعضی از مرکبات مثل نارنگی زودرس، ممکن است محصول زودرس با اندازه نامناسب و کم آب تولید نماید در این صورت یک هرس سنگین و حذف بخشی از اسکلت درخت امکان نفوذ نور به داخل شاخهها را داده و رشد تسریع میشود. در این صورت میوههایی که تولید میشود پرآب و بزرگ خواهد بود.
چگونگی هرس
روشهای مختلفی از هرس با توجه به هدف، میزان سرمایه، زمان و قابل دسترس بودن کارگر و تجهیزات وجود دارند. به طورکلی، عادت رشد طبیعی یک درخت را میتوان مبنای هرس قرار داد. بنابراین هرس در مرکبات به دو دلیل با سایر درختان تفاوت دارد. اول بیولوژی گلدهی آن و دوم الگوی ذخیره مواد فتوسنتزی است. این عوامل تاثیر زیادی روی زمان و چگونگی هرس دارند. معمولاً سعی میشود درختان جوان تربیت شوند تا بعدها از انجام هرس شدید روی آنها جلوگیری شود. هرس فرمدهی بیشتر در خزانه انتظار و یا زمین اصلی در سالهای اولیه انجام میشود. پس از آن تا سنین بین 20-15 سالگی هرس سبک انجام میشود. بیرون آوردن نهالهای جوان از خزانه جهت کاشت در زمین اصلی، با قطع شدن بخشی از سیستم ریشه نهال مواجه است. با کاهش سیستم ریشه، بخش هوایی نهال در محل اصلی نمیتواند مواد غذایی و آب لازم را دریافت نماید. بنابراین درخت با ریزش بعضی از برگها و سوختگی سرشاخهها روبرو میشود. لذا جهت ایجاد تعادل بین بخش هوایی و ریشه، قطع حدود 3/1 تا 2/1 قسمت هوایی نهال ضروری است.
زمان هرس
زمان هرس به شدت روی گلدهی تاثیر دارد. هرس قبل از باز شدن جوانه، میزان جوانهدهی را افزایش و تعداد گل را کاهش میدهد. همچنین به طور چشمگیری نسبت گلآذینهای برگدار به گلدار افزایش مییابد. در صورت هرس زودهنگام در زمستان این اثرات شدیدتر است. پیشنهاد شده است که باغداران در صورت امکان هرس را بلافاصله بعد از برداشت شروع نموده و تا مرحله تمام گل ادامه دهند. با نزدیک شدن به مرحله تمام گل، از شدت هرس کاسته میشود. ارقامی که در زمستان هرس میشوند شامل ساتسوما، کلمانتین و ناول بوده و پرتقال و گریپفروت در میانه فصل هرس میشوند.
ماشینهای هرس درختان میوه,
دانلود هرس درختان میوه,
فیلم هرس درختان میوه,
نحوه هرس باغ فندق,
فیلم هرس باغ پسته,